C.V. De Durdouwers organiseert de grote optocht familie kwis

Zoals jullie al wel weten via Social Media, zijn we al een tijdje bezig met de grote optocht familie kwis.

We hebben enorm veel foto’s en spullekes ontvangen. De spullekes hebben we gelijk doorgegeven aan de organisatie van het pop-up museum, waar die nu mooi tentoongesteld staan. Van de vele foto’s die toegezonden zijn, hebben we een selectie gemaakt van z’n 250 foto’s.

Het doel van de kwis is om jullie inzicht en gevoel te krijgen hoe de optochtdeelnemers normaal gesproken op 14 februari 2021 de optocht zouden lopen. We sturen jullie dus door de gehele route van de grote optocht.

Het eerste vragenbord staat in de stationsstraat op nummer 48 (dit is de start van de optochtroute), kijk goed rond tijdens de wandelroute, want de vellen kunnen zowel links als rechts van de weg hangen (wel uitkijken met oversteken J). De route eindigt bij het Trefpunt. (Stationsstraat-kerkstraat-molenplein-marktstraat-godfriedschalkenstraat-vd houtstraat-lignestraat-kempstraat-romboutstraat-v gilslaan-nieuwstraat-ontknoping trefpunt)

 

Speluitleg:

De kwis is voor jong en oud. De kindervragen zijn te herkennen aan een aparte strook aan het A1 bord met daarop één vraag vermeld. De letter van het goede antwoord schrijf je op een zelf meegenomen papier en aan het eind van de route komt hier een zin uit.

De andere vragen staan vermeld op een A1 papier (rood, geel, groen of oranje van kleur) en hangen bij diverse mensen achter het raam. Elk vel heeft ongeveer 5-7 foto’s met bijbehorende vragen (multiple choice vragen; dus foto 1 hoort bij antwoord A enz.). Het enige wat je zelf mee moet nemen is pen en papier om de antwoorden op te schrijven; dus 1A, 2C, 160A enz.

En zoals bij iedere kwis komt er een winnaar uit en hiervoor hebben wij dan ook een prijs.

 

De antwoordvellen kunnen ingeleverd worden op de volgende adressen;

Stationsstraat 29, Made

Nieuwelaan 53, Made

 

Nog even een huishoudelijke mededeling;

Wij zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade en houdt u tijdens het lopen van de route aan de RIVM richtlijnen. 

 

Heel veel plezier!!!

CV DE DURDOUWERS 

De Club van 100 is een club van mensen die het Mayse carnaval een warm hart toedragen. Mede dankzij de opbrengst van de Club van 100 kan CS De Mayenèrs activiteiten blijven organiseren voor vele doelgroepen en op het niveau wat u van ons gewend bent. 
Als sponsor van de Club van 100 ontvangt u dit jaar een voucher. Meer info over de Club van 100 en de vouchers vindt u hier.
Snel en gemakkelijk zelf vouchers regelen kan via de webshop.

C.V. de Durdouwers presenteert:

De grote optocht familie kwis

Klik hier voor meer informatie

 

 

Het pop-up museum is geopend!

 

Wandel samen met Polderevents de carnavalsroute

Klik hier voor meer informatie

 

 

Maandag 15 februari 2021 om 13:00 blikken we terug op de mooie momenten die we de afgelopen jaren hebben beleefd. Te zien op Omroep Drimmelen.

Meer informatie, klik hier

CS De Mayenèrs heeft de Beste Juin 2020 uitgereikt aan Lia van Meel. Lia ontving deze ere-titel op dinsdag 25 februari 2020 in een bomvolle zaal van Partycentrum 't Trefpunt.

Wie volgt Lia dit jaar op en krijgt de hoogste onderscheiding die jaarlijks door CS de Mayenèrs wordt uitgegeven? Je ziet het Dinsdag 16 februari 2021 om 14:00 op Omroep Drimmelen.

Motto carnaval 2021:

KLAOR VUR MEKAOR

 

Motto kindercarnaval 2021:

WAI DOEN UT DEES JAOR AANDERS

 

 

 

Het embleem van het bijzondere carnavalsjaar 2021 is weer verkrijgbaar.
Maak je verzameling compleet en schaf dit collectors item aan voor slechts €3,00.
 
Verkoopadressen:
- Blokker Made, Marktstraat 39, Made
- Hubo, Eerste Industrieweg 15, Made
- Bottelier Laurijssens, Den Deel 9, Made
- Bloemisterij Kielestein, Nieuwstraat 19, Made
- Kinderschoenmode Rob Schellekens, Godfried Schalckenstraat 11, Made
- Constance Broers, Burg. van Campenhoutstraat 31, Made

Of bestel 'm via de webshop!

Het nummer 'Klaor vur mekaor', geschreven door Kees van Meel, is door de vakjury gekozen als carnavalslied 2021.
Van harte gefeliciteerd!
 
Zelf ook meezingen, klik hier voor de tekst.
 
 

Opening carnaval en schrètstraid digitaal!
Check HIER de beelden!

 

Carnavalsplatform Drimmelen neemt (voorlopig) besluit: de vaste buitenactiviteiten kunnen in 2021 helaas niet doorgaan

Het in 2019 opgerichte Carnavalsplatform Drimmelen heeft met pijn in het hart een zeer lastig besluit moeten nemen over carnaval 2021. Na het afwegen van de risico’s en de opties heeft het platform met de kennis van nu besloten dat het vanwege het coronavirus niet verantwoord is om de vaste buitenactiviteiten, zoals optochten en verbranding van de carnavalspoppen in 2021 door te laten gaan. Duidelijkheid hierover was op dit moment nodig, omdat de voorbereidingen voor deze activiteiten anders al getroffen moesten worden. Het platform houdt de ontwikkelingen uiteraard wel in de gaten en neemt die ter bespreking mee in de volgende vergadering.

Lees hier het volledige persbericht.