Het bezinningsmomentje in de carnavalsgedruis

Natuurlijk is carnaval vooral een feestje, zeg zelfs maar feest. Want de May staat 5 dagen op z'n kop!
Toch hebben we altijd een moment dat we even stilstaan. Zaterdag avond 19:00 uur wel te verstaan. Dan hebben we de carnavalsviering die we sinds enkele jaren “Het Lof de Zotheid” noemen.
Een moment van bezinning:  Even stilstaan bij andere dingen dan feest, die ons verbinden op de May. Herinneringen ophalen aan mensen die ons ontvallen zijn en die we juist met carnaval missen. De blaoskapel(len) spelen een iets gevoeliger repertoire waarmee de tekst op de grote schermen meegezongen kan worden.

Wij nodigen iedereen van de May uit om dit half uurtje bij te wonen. Gewoon omdat het bijzonder is. Bezoekers die graag hun geliefde carnavalsvriend of vriendin genoemd willen hebben tijdens het herdenkingsstuk, kunnen ons dat even laten weten. Bijvoorbeeld via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Graag zien we jullie dus carnavalszaterdag 22 februari om 19:00 uur in de Wijngaerd.CS De Mayenèrs heeft de Beste Juin 2020 uitgereikt aan Lia van Meel. Lia ontving deze ere-titel op dinsdag 25 februari 2020 in een bomvolle zaal van Partycentrum 't Trefpunt.

Op zaterdag 22 februari 2020 heeft Kees van Meel de burgemeesterspenning ontvangen uit handen van Burgemeester G. de Kok. De penning is toegekend aan Kees voor zijn inzet voor het Mayse carnaval.

Ad van Wesel heeft zijn functie als voorzitter en de voorzittershamer overgedragen aan Anton Jansen. Anton is al 18 seizoenen actief bij de carnavalsstichting waarvan 10 jaar als penningmeester. Nadat hij als voorzitter is verkozen, is Rodger Ruijtenberg aangetreden als nieuw bestuurslid. Hij zal de functie van penningmeester overnemen.


De uitslag van de grote loterij vindt u hier.
Hartelijk dank voor het meespelen, want hiermee ondersteunt u vele activiteiten die wij mogen organiseren.

De Club van 100 is een club van mensen die het Mayse carnaval een warm hart toedragen. Mede dankzij de opbrengst van de Club van 100 kan CS De Mayenèrs activiteiten blijven organiseren voor vele doelgroepen en op het niveau wat u van ons gewend bent. 
Als sponsor van de Club van 100 bent u tevens uitgenodigd voor een fantastische all-in feestavond. Meer info over de Club van 100 vindt u hier.
Snel en gemakkelijk zelf toegangskaarten regelen kan via de webshop.

Goed nieuws voor de wagenbouwers in Drimmelen!
Vandaag is de Stichting Centrale Bouwruimte Drimmelen opgericht.
Deze stichting bundelt de 5 Carnavalsstichtingen in Drimmelen bij bemiddeling in Bouwruimte en heeft als doel om wagenbouwers in heel de gemeente Drimmelen een toekomstvaste bouwplaats te bieden.
Dit doen we natuurlijk met elkaar dus heb jij een goede tip voor een Bouwruimte laat het ons weten.

CS De Mayenèrs heeft de eerste prijs behaald bij de 1e editie van de dorpsquiz 'De May Kwist'. Op zaterdag 12 januari j.l. werd de winnaar bekend gemaakt tijdens een geweldige feestavond in de Amerhal. We hebben de wisselbokaal ontvangen uit handen van Burgemeester G. de Kok.

Foto: Leihcim Sreteep