Ieder jaar sieren de mooiste creaties de straten van de May. Rijen dik publiek in de Marktstraat die genieten van de prachtige creaties die onze optocht deelnemers ieder jaar weer neerzetten. Dit jaar hoef je niet te dringen om op de eerste rij te zitten. De mooiste carnavalswagens van de afgelopen 11 jaar trekken namelijk op carnavalszondag recht door je eigen woonkamer. Terugblikken met het beste uitzicht op de A-wagens.

Voor onze deelnemers is de publieksstem altijd van grote waarde. Daarom willen we jullie ook dit jaar weer die al zo belangrijke stem geven. Via mayeners.nl/stemmen kun je iedere wagen van de afgelopen 11 jaar beoordelen en zo bepaal jij wat jij de mooiste creatie uit de afgelopen 11 jaar (het Carnennium) vond. Tips voor het stemmen nodig, scroll naar beneden op deze pagina.

Zorg dat de hapjes en drankjes op zondag 14 februari 2021 om 14:00 klaar staan en vergeet je televisie niet af te stemmen op Omroep Drimmelen en stem via de app op de mooiste wagen van het Carnennium!

 

Optochtopstelling Waoge van 't Carnennium

Download hier de optochtopstelling

Opstelnummer

CV

Score

1

Neukop

Niet stembaar

2

Harmonie Sint Cecilia Made

Niet stembaar

3

Prinsenwagen Mayenèrs

Niet stembaar

4

CV de Lolbroeken

 

5

CV van ’t Vat

 

6

CV de Lolbroeken

 

7

CV de Holtrappers

 

8

CV de Durdouwers

 

9

CV van ’t Vat

 

10

CV de Holtrappers

 

11

CV de Durdouwers

 

12

CV de Plakkers

 

13

CV van ’t Vat

 

14

CV de Durdouwers

 

15

CV Drinkmejmaote(n)

 

16

Drumfanfare Hercules Made

Niet stembaar

17

CV van ’t Vat

 

18

CV de Plakkers

 

19

CV de Durdouwers

 

20

CV de Plakkers

 

21

CV de Holtrappers

 

22

CV de Plakkers

 

23

CV de Holtrappers

 

24

CV de Plakkers

 

25

CV van ’t Vat

 

26

CV de Durdouwers

 

27

CV de Holtrappers

 

28

Oos Jaas

Niet stembaar

 Download hier de optochtopstelling

 

Tips voor het stemmen

Controleer of je account helemaal klaar is voor deelname. Doe dit door in te loggen en 'Grote optocht' toe te voegen aan het overzicht met evenement. In onderstaande video leggen we het je uit.

Heb je nu al een account aangemaakt de afgelopen week, maar lukt inloggen niet. Maak dan geheel gratis een nieuw account aan.

Mocht je geen activatielink ontvangen, deze is zeer waarschijnlijk terecht gekomen in je spambox.

 

Ga naar mayeners.nl/stemmen. Heb je al een account gemaakt voor de Masked Mayenèr, log dan met dit account in. Nog geen account aangemaakt, klik onderaan de pagina op "Ik heb nog geen account". We vragen nu je naam, email, telefoonnummer en een wachtwoord in te vullen. Na aanmelding ontvang je een link in je email. Deze moet je activeren om te kunnen stemmen.

Vanaf 6 februari 2021 kun je een account aanmaken. Dit account kan zowel gebruikt worden voor de grote optocht als voor de Masked Mayenèr.

Om te stemmen voor de grote optocht druk je in het overzicht op de blauwe knop linksboven in. Vervolgens wordt een lijst van evenement getoond waaraan je kunt deelnemen. Kies hierbij voor de "grote optocht". Let op het evenement grote optocht is pas zichtbaar twee dagen voor aanvang van de uitzending.

In het overzicht wat vervolgens wordt getoond kun je kiezen voor "Doorgaan met spelen". Door op deze knop te drukken krijg je de eerste deelnemer van de optocht te zien. Door naar links te vegen op het scherm krijg je de volgende deelnemer te zien.

Bij deelnemers die je kunt beoordelen worden sterren getoond. Je hebt hierbij de keuze om 0 tot 5 sterren te geven. Druk op het aantal sterren wat je wilt geven en veeg naar links om naar de volgende deelnemer te gaan. Let op het is niet mogelijk om terug te gaan naar de vorige deelnemer. Wij raden aan om de opstellijst uit te printen en je keuze eerst daarop vast te leggen, voordat je het in de app invoert. De opstellijst wordt later bekend gemaakt.

Aan het eind van de optocht krijg je een overzicht te zien van alle gegeven sterren. Het is hierbij nog mogelijk om een score te wijzigen. Druk vervolgens onder aan de pagina op "Bevestigen". Je score wordt opgeslagen en verwerkt in de einduitslag. Bedankt voor je deelname en stem.

 

De Club van 100 is een club van mensen die het Mayse carnaval een warm hart toedragen. Mede dankzij de opbrengst van de Club van 100 kan CS De Mayenèrs activiteiten blijven organiseren voor vele doelgroepen en op het niveau wat u van ons gewend bent. 
Als sponsor van de Club van 100 ontvangt u dit jaar een voucher. Meer info over de Club van 100 en de vouchers vindt u hier.
Snel en gemakkelijk zelf vouchers regelen kan via de webshop.

C.V. de Durdouwers presenteert:

De grote optocht familie kwis

Klik hier voor meer informatie

 

 

Het pop-up museum is geopend!

 

Wandel samen met Polderevents de carnavalsroute

Klik hier voor meer informatie

 

 

Maandag 15 februari 2021 om 13:00 blikken we terug op de mooie momenten die we de afgelopen jaren hebben beleefd. Te zien op Omroep Drimmelen.

Meer informatie, klik hier

CS De Mayenèrs heeft de Beste Juin 2020 uitgereikt aan Lia van Meel. Lia ontving deze ere-titel op dinsdag 25 februari 2020 in een bomvolle zaal van Partycentrum 't Trefpunt.

Wie volgt Lia dit jaar op en krijgt de hoogste onderscheiding die jaarlijks door CS de Mayenèrs wordt uitgegeven? Je ziet het Dinsdag 16 februari 2021 om 14:00 op Omroep Drimmelen.

Motto carnaval 2021:

KLAOR VUR MEKAOR

 

Motto kindercarnaval 2021:

WAI DOEN UT DEES JAOR AANDERS

 

 

 

Het embleem van het bijzondere carnavalsjaar 2021 is weer verkrijgbaar.
Maak je verzameling compleet en schaf dit collectors item aan voor slechts €3,00.
 
Verkoopadressen:
- Blokker Made, Marktstraat 39, Made
- Hubo, Eerste Industrieweg 15, Made
- Bottelier Laurijssens, Den Deel 9, Made
- Bloemisterij Kielestein, Nieuwstraat 19, Made
- Kinderschoenmode Rob Schellekens, Godfried Schalckenstraat 11, Made
- Constance Broers, Burg. van Campenhoutstraat 31, Made

Of bestel 'm via de webshop!

Het nummer 'Klaor vur mekaor', geschreven door Kees van Meel, is door de vakjury gekozen als carnavalslied 2021.
Van harte gefeliciteerd!
 
Zelf ook meezingen, klik hier voor de tekst.
 
 

Opening carnaval en schrètstraid digitaal!
Check HIER de beelden!

 

Carnavalsplatform Drimmelen neemt (voorlopig) besluit: de vaste buitenactiviteiten kunnen in 2021 helaas niet doorgaan

Het in 2019 opgerichte Carnavalsplatform Drimmelen heeft met pijn in het hart een zeer lastig besluit moeten nemen over carnaval 2021. Na het afwegen van de risico’s en de opties heeft het platform met de kennis van nu besloten dat het vanwege het coronavirus niet verantwoord is om de vaste buitenactiviteiten, zoals optochten en verbranding van de carnavalspoppen in 2021 door te laten gaan. Duidelijkheid hierover was op dit moment nodig, omdat de voorbereidingen voor deze activiteiten anders al getroffen moesten worden. Het platform houdt de ontwikkelingen uiteraard wel in de gaten en neemt die ter bespreking mee in de volgende vergadering.

Lees hier het volledige persbericht.