Nagenieten van de optocht 2022, volg deze link!

 

Mayenèrs, Mayenèrinnekes, Snotapen, Snotpinnen en iedereen die het Mayse Carnaval een warm hart toe draagt.

Na carnaval eind februari, waar wij als CS De Mayenèrs, met een goed gevoel op terug kijken, zagen we dat veel feestvierders weer op de been waren.  Wij gaan  dit dunnetjes over doen op 20, 21 en 22 mei 2022. Daarbij kan een optocht niet ontbreken. Vanwege dit bijzondere jaar zal de optocht in een andere vorm worden gereden dan jullie gewend zijn: op zaterdag 21 mei 2022.

De optocht wordt een combinatie van de Kinderoptocht en de Grote Optocht.

In de optocht zijn 3 blokken te onderscheiden:

  1. Kinderoptocht deelnemers voorop in de optocht,
  2. Deelnemers die een mix zijn van kinderen en volwassenen en ten slotte
  3. Volwassenen, zoals die deelnemen in de Grote Optocht.

In dit derde blok nemen naast individuelen en groepen TREKKERS met ombouw deel zónder aanhanger als optochtdeelnemer. Hiervoor is een aparte categorie ingesteld, in plaats van de categorieën A en B met de grote carnavalswagens. Dit vanwege de beperkte bouwtijd. De wagenbouwers trekken daarbij alle registers open om de TREKKERS met ombouw en een eventuele loopgroep te maken tot de mooiste optochtcreatie van de May, dat belooft wat moois te worden…

Vanaf dit jaar is het voor de wagens in de kinderoptocht (het eerste blok) verplicht geworden om de wielen van de wagen, en van het trekkend voertuig af te schermen. Wij als CS de Mayenèrs komen hier graag voor kijken tijdens de bouw van de wagentjes.

Het motto, wat als inspiratie kan dienen voor de grote optocht deelnemers, is: ‘Nie te houwe’. Het motto voor de kinderoptocht is: ‘Houw ut gaonde’.

Deelnemers aan de kinderoptocht zullen worden gejureerd volgens de categorieën zoals dat in de reguliere kinderoptocht ook gebeurt (Individuelen, Groepen, Verenigingen). Deelnemers aan de grote optocht worden gejureerd volgens de categorieën van de grote optocht (Individuelen, kleine groepen, grote groepen en  “Trekker met ombouw zonder aanhanger”). Bij deelnemers met een mix aan kinderen en volwassen (het tweede blok), worden de kinderen ingedeeld bij de kinderoptocht categorieën en door de jury van de kinderoptocht gejureerd. De volwassenen in de mix van kinderen en volwassenen  worden ingedeeld bij de grote optocht categorieën en door de jury van de grote optocht gejureerd.

De optocht start zaterdag 21 mei 2022 om 14:30 uur vanuit de Kerkstraat en volgt de route: Kerkstraat – Marktstraat – Godfriedschalckenstraat - Van de Houtstraat- Lignestraat- Nieuwstraat (een ingekorte versie van de Grote Optocht-route), waarbij ontbonden wordt op het Raadhuisplein. Daar bieden we alle kinderen de gelegenheid om ook de rest van de optocht te bekijken. Wanneer ALLE optochtdeelnemers van de hele optocht binnen zijn, volgt de prijsuitreiking van de kinderoptocht ca 17:30 op het Raadhuisplein. De prijsuitreiking van de grote optocht is zaterdag 21 mei 2022 om 20:11 in ’t Trefpunt.

 

Inschrijven voor de optocht kan voor alle deelnemers op zaterdag 9 april 2022 tussen 15:00 - 16:30 in ’t Trefpunt. Daar is de gelegenheid om ook even te toosten.
Kinderen kunnen eventueel ook online inschrijven via het formulier op onze website. Dit kan ook vanaf 9 april 2022.

De inschrijfdocument zijn hier te vinden:

 

Wij als CS De Mayenèrs hopen jullie hiermee voldoende geïnformeerd te hebben en hopen op vele enthousiaste en mooie creaties tijdens deze bijzondere optocht!

Heb je vragen of opmerkingen neem dan contact op:
Eric Nelisse - Grote optocht, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of Ferdi Koreman - Kinderoptocht, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.